Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek algebra VI osztaly

Főoldal » Általános iskola » Matematika
444
Valaki elmagyarazna, hogyan kell megcsinalni? Az 1 fel. jol csinaltam meg? Koszonom a segitseget .
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Az 1 es a 2 feladat.
0

2 a)
P = 38*69 = 38*3*k, ahol k egész szám. (Konkrétan 23, de ezt nem kell kiszámolni)
Azaz:
P = 3*38*k => ebből látható, hogy 3 osztója P-nek

b)
P = 1215* x*y*z = 5*k*x*y*z, ahol k,x,y és z is egész, azaz k*x*y*z is egsész => 5 osztója P-nek

c)
P = 132*901*35*19
Azaz:
P = 132*901*5*7*19
Azaz:
P = 7*132*901*5*19, ahol a szorzat hátsó tényezői egészek, így nyilván a szorzatuk is egész, legyen k
Azaz
P = 7*k => 7 osztója P-nek
1