Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan oldjam meg?

Főoldal » Középiskola » Kémia
409
A keserűsó (MgSO4*7H2O) tömegszázalékos összetételét határozd meg!

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
ki kell számolni a moláris tömeget és megnézni hogy az egyes atomok tömege ennek hány %-a:

M=24 + 32 + 4*16 + 7*18 = 246 g/mol

Mg%: 24*100/246 = 9,76 tömeg%

S%: 32*100/246 = 13,01 tömeg%

O%: 64*100/246 = 26,02 tömeg%

kristályvíz: vagy 100-(az összes többi) vagy
126*100/246 = 51,22 tömeg%
0