Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
610
Te hogyan végeznéd el ezeket? Kép
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Algebra, ismeretlen
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1) 3a+5b+3c = 3a+3c+5b = 3(a+c)+5b = 3*11 + 5*(-4) = 33 - 20 = 13
2) a²-b² = (a+b)(a-b), ebből kifejezve (a+b) = (a²-b²)-(a-b) = 27 - 3 = 24
3) a²-b² = (a+b)(a-b), ebből kifejezve (a-b) = (a²-b²)-(a+b),
azaz 3a-3b = 3(a-b) = 3((a²-b²)-(a+b)) = 3(72-18) = 3*54 = 162
4) (a+b)² = a² + 2ab +b², ebből kifejezve ab = ((a+b)²-(a²+b²))/2
azaz ab = (11²-73)/2 = (121-72)/2 = 24
5)
6) (a+b)(a-b) = a²-b² = (3√2)² - (2√3)² = 6*2-4*3 = 12-12 = 0
7) mértani közép:  ab , azaz  (7-4√3)(7-4√3)  =  49-16*3  =  49-48  = 1
8)  13,2² + 2*13,2*11,8 + 11,8²  =  (13,2+11,8)²  =  25²  = 25
Módosítva: 9 éve
0