Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
2187
Mekkora a háromszögbe írható kör sugara, ha oldalai 16,8 cm, 13,6 cm, 8cm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A háromszög területe Héron-képlet alapján: s=19,2
 19,2(19,2-16,8)(19,2-13,6)(19,2-8) 
T = 53,76 cm2

R= 2T / a+b+c = 2*53,76/ 38,4 = megközelítőleg 2,8 cm
Módosítva: 5 éve
1