Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

I2, F2, Cl2, Br2 tömege?

Főoldal » Általános iskola » Kémia
779
Ugyan annyi mint a periódusos rendszerben ami írva van vagy 2x-szer akkora?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Szia!
Mivel kétatomos molekulákról van szó, ezért kétszer akkora, jól gondlod. :)
M(I2)=254 g/mol
M(Cl2)=71 g/mol
M(Br2)=160 g/mol
M(F2)=38 g/mol
1