Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Internet veszélyei

212
Internet veszélyeiről 8 mondatot kell írni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Egyéb

Válaszok

2
Napjainkban az interneten eltöltött idő igencsak magasabb az 1980-90-es évekéhez képest. Azonban az internet folyamatos fejlődésével a rengeteg pozitívum mellett számos hátránya, veszélye is van az online térnek.
A káros tartalmak mellett a feketepiac is kiteljesedett az internet létrejöttével. A feketepiac mellett a bullying/zaklatás is kiterjedt az internetre, amely mindennapjaink egyik legnagyobb szociális problémája és rengeteg gyerek életét keseríti meg. Érdemes figyelni rá, hogy mi is bánthatunk meg másokat az interneten, így érdemes figyelmesen átolvasni a Netikettet (általános internethasználati tanácsok).A rosszindulatú hackerek is jelen vannak a neten, akik vírusok és a bullying által próbálnak beférkőzni a mindennapjainkba és tönkretenni azokat. Sokszor adatainkat lopják el, vagy éppen lelkileg tesznek tönkre. Érdemes elkerülni a kétes eredetű oldalakat, melyekkel legtöbb esetben ingyen kínálnak termékeket, hiszen leginkább úgy férkőzheznek be magánéletünkbe.
Az internet tartalmáról bárki másolatot készíthet, és újrapublikálhatja azt. Ezért is fontos többek között arra is figyelni, hogy amit ide leírunk, feltöltünk, az megmarad, hiszen az internet nem felejt, így később problémánk akadhat a használata által. Mivel az online tér rengeteg lehetőséggel rendelkezik, így gyorsan a rabjává válhatunk: fontos korlátok között igénybevenni. Jó dolog az internet, de nem mindegy, mire használjuk.
Módosítva: 3 éve
1

Ha egyéb érdekességekre vagy kíváncsi az internetről, érdemes elolvasnod az Internet történetéről szóló cikkemet, amelyet az alábbi linken érhetsz el:
https://kidsnews.hu/2019/07/az-internet-tortenete/
További szép estét :)
Tomi
0