Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1483
"Bátyám 6-szor annyi idős, mint én. 4 év múlva már csak kétszer olyan idős lesz mint. Hány éves vagyok?" Mi a baj ezzel a feladattal?

mit kell akkor itt csinálni?????
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
jelenlegi életkorom: x
bátyám jelenlegi életkora: 6x

4 év múlva:
én: x+4
bátyám: 6x+4
2(x+4) = 6x + 4
2x+8=6x+4
4=4x
x=1
Felelet: 1 éves vagyok.
1