Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Az erő

Főoldal » Középiskola » Fizika
439
Kérlek segitsetek megoldani a csatolt képen lévő feladatot !
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, erő
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Szerintem az erők indexelése nem egyértelmű, így az eredő erő számítása (ami a gyorsítást végezné) nem számítható ki. (Fe=40N (?)
A gyorsulás kiszámításához a test tömege (vagy a G gravitácós erő ismerete is kellene) Ekkor a tartó erő (a felület visszaható (N) erőt is ki lehetne számolni. Egyébként N=G kell, hogy legyen.
A gyorsulás
Fe=m·a⇒a=Fe/m
de G=m·g⇒m=G/g
tehát
a=Fe/m=(Fe·g)/G
1