Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika- elektrosztatika

Főoldal » Középiskola » Fizika
592
965. Köszönöm előre :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Annyit kell hozzá tudni, hogy F = Q/E:

E = 90 V/cm = 90 V/ (0,01 m) = 9·10³ V/m = 9·10³ N/C
F = 2·10⁻² N
F = Q·E → Q = F/E = 2·10⁻² N / 9·10³ N/C = 2,2·10⁻⁶ C
0