Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Az Izomzat.

62
Egészítsd ki a szöveget!
A vázizmokat ..................izomszövet alkotja. Embrionális korban annyi ..............olvad össze egy sorban, ahány ..........-ot találunk a felnőtt Izomrostban. A fehérje fonalai rendkívül amennyire hosszú az olyan hosszúak szabályosan rendezettek, szinte kristályos szerkezet mutatnak, ami szükséges a .................összehúzódásához.
...........,....keresztül figyelve az izomrost,hosszában a kétféle fehérjevonal tömege ismétlődő okozza a jellegzetes................
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Biológia

Válaszok

1
A vázizmokat harántcsíkolt izomszövet alkotja.Embrionális korban annyi izomrost olvad össze,ahány izomnyalábot találunk a felnőtt izomrostban.A fehérje fonalai rendkívül amennyire hosszú az olyan hosszúak szabályosan rendezettek, szinte kristályos szerkezet mutatnak, ami szükséges a vázizmok összehúzódásához. Mikroszkópon keresztül figyelve az izomrostot,kétféle fehérje fonal (Aktin-és-Miozin) tömege ismétlődve okozza a jellegzetes szövettani képet.
0