Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
966
Egy apa 1 évvel idősebb, mint a fia életkorának kétszerese.12 évvel ezelőtt éppen 3-szor annyi éves volt, mint a fia. Melyikük hány éves most?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Készítem.

Apa most 2x+1
Fia x éves

12 évvel ezelőtt:
apa 2x-11
fia x-12 éves volt.

2x - 11 = 3(x - 12)
2x - 11 = 3x - 36
x=25

A fiú most 25 éves
Az apa 51 éves

12 éve
apa volt 39 éves
a fia 23 éves. :)
Módosítva: 5 éve
1