Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget szeretnék kérni egyszerű trigonometrikus egyenlőtlenségekben.

Főoldal » Középiskola » Matematika
677
Van egy olyan gondom, hogy az alábbi két egyenlőtlenséget nem tudom megoldani. Szeretnék segítséget kérni benne, ha valaki levezetve küldi el nekem, abból szerintem meg fogom érteni.
1. cos(3x+π/5)≥0,5
2. 3*tg(π/12-5x)≤-√3
Illetve az alábbi két feladatban csak megerősítést szeretnék kérni:
A 2*tgx≥0 egyenlőtlenség megoldása, én szerintem a [0;π/2]+kπ
Illetőleg a sin(2x+60°)=0 egyenletnek a [0;2π] intervallumon egy megoldása van: x=330°+k360°, ehol k∈Z.
A segítségeket előre is nagyon szépen köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenlőtlenség, trigonometrikus
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Csatolom a feladatokat :) bocsi a második képen a hajam belekerült a fotóba :D
1

Az első jó. Viszont a másodikban az jön ki hogy:
2x+ π÷3 = 0 ( sin0=0)
x1= -π÷6 + k2π
x2= 7π÷6 + l2π
Az intervallum miatt csak x2 jó.
1