Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika- elektrosztatika

Főoldal » Középiskola » Fizika
605
962 és 963 igazából szerintem a képleteket sem tudom jól szóval rám fér az okítás :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
962)
Egy képlet van: F = Q·E

Q = 1,6·10⁻¹⁰ C
E = 1 V / 1 cm = 1 V / 0,01 m = 100 V/m
A volt per méter ugyanaz, mint a newton per coulomb, úgy most kellemesebb lesz:
E = 100 N/C

F = Q·E = 1,6·10⁻¹⁰ C · 100 N/C = 1,6·10⁻⁸ N

963)
Itt is egy képlet van: E = Q / ε₀·A
ahol ε₀ a vákuum dielektromos állandója, 8,85 · 10⁻¹² As/Vm

Q = 2,21·10⁻¹⁴ C
A = 25 cm² = 25·10⁻⁴ m²
E = 2,21·10⁻¹⁴ / (8,85 · 10⁻¹² · 25·10⁻⁴) = 0,998 V/m

(Az Amper szekundum, As, ugyanaz, mint a Coulomb, C)
Módosítva: 9 éve
0