Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek- Mértani sorozatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
2104
4124. Egy-egy mértani sorozat tagjaira teljesülnek a következő összefüggések. Számítsuk ki az egyes sorozatok első tagját és hányadosát. A,
a1+a2=15
a3+a4=60
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Készítem.
0

Csatoltam képet.
1

Hogy lett a2 -5?

q=-2
a1(1+q)=15
a1(1+(-2))=15
a1(-1)=15
a1=-15
Nem?
0