Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek lecke

Főoldal » Általános iskola » Matematika
360
Csatolok képet! Kérem jelezzen ha dolgozik rajta! Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
3. Nincs kedvem rajzolni, de leírom a lehetséges variációkat.
a) a középső rész piros, akkor a szirmok rendre:
- P, P, F, F, F, F
- P, F, P, F, F, F
- P, F, F, P, F, F
b) középső rész fehér, akkor a szirmok rendre:
- P, P, P, F, F, F (ezt előre beírták)
- P, P, F, P, F, F
- P, P. F, F, P, F
- P, F, P, F, P, F
Módosítva: 5 éve
1

4.
a) az összeg: 451
- 421 + 30 = 451
- 431 + 20 = 451
- 420 + 31 = 451
- 430 + 21 = 451
b) az összeg: 154
- 120 + 34 = 154
- 130 + 24 = 154
- 124 + 30 = 154
- 134 + 20 = 154
c) a különbség: 77
- 120 - 43 = 77
d) a szorzat: 13020
- 420 × 31 =13020
1

5)
a) Biztosan igaz (24 osztható 4-gyel is és 6-tal is)
b) Lehet, hogy igaz, de nem biztos (ha az egyik szám 2, akkor az eredmény páratlan, míg ha egyik szám sem 2, akkor az eredmény páros lesz)
c) Lehet, hogy igaz, de nem biztos (egyenlő szárú vagy egyenlő oldalú háromszögek tengelyesen szimmetrikusak, egyéb háromszögek meg nem) :)
d) Biztosan igaz (a paralelogramma tulajdonsága miatt)
e) Lehetetlen (1,4 óra = 1 óra 24 perc, 1 óra 40 perc = 1,666666 óra)
1