Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kocka élhossz kiszámítás.. ?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
3122
A segítségedet szeretném kérni kedves vagy nem kedves olvasó. :D
A feladat annyi, hogy a kocka élhosszát ki kell számítani. A térfogat megvan adva: 1968,3 hl.
Annyit kérek, hogy milyen művelettel kell kiszámolni..:)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, térfogat, felszín, kocka
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Azt kell tudni, hogy definíció szerint 1 liter=1 dm³, most nekünk 1968,3 hl=196830 literünk van, tehát a kocka térfogata 196830 dm³. A kocka térfogata az egy csúcsból futó élek szorzata, ha az élek hossza x, akkor térfogata x*x*x=x³, ennek 196830-nak kell lennie, tehát:

x³=196830, köbgyökvonás után x=~58,17, tehát a kocka élhossza ~58,17 dm.
1