Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki leírná nekem ennek a néhány fizikai fogalomnak a képletét?

Főoldal » Középiskola » Fizika
2100
Egyenletes körmozgás
- periódusidő
- fordulatszám
- szögsebesség
- kerületi sebesség
- centripetális gyorsulás

Ezekkel kapcsolatos feladatokból írunk majd + a lendületmegmaradásból, de ahhoz nem írtunk külön alpontokba semmit, tehát azt nem tudom, oda milyen képletek kellenek, valaki?

Köszönöm szépen előre is a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Periódus idő: T=1/f ahol 'f' a fordulatszám
Fordulatszám f=1/T vagy f=N/t
Szögsebesség: jele: w és w=szögelfordulás/eltelt idő
Kerületi sebesség: v=2*r*3,14/T vagy v=r*w
Centripetális gyorsulás: a=v2/r vagy a=v*w
1