Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvények összeszorzása

Főoldal » Középiskola » Matematika
338
Ha
f(x)=4x+9
és
g(x)=8x^2+7x+8,
akkor határozza meg a h függvény képletét, amelyet a következő módon kapunk meg f és g függvényekből!

h(x)=f(g(x))

Tegyük fel, hogy az eredmény egy legfeljebb harmadfokú polinom:

h(x)=ax^3+bx^2+cx+d

Mennyi a értéke? (A számot számjegyekkel írja be!)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

a=0
1