Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség!!!!!

206
a c -hez pelda is kell a szövegből !!! Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Magyar nyelv

Válaszok

1
a.) A gépeket, robotokat:
- Felügyelt tanítással: megmutatjuk mit kell tennie egy adott szituációban.
- Tudás átvitele más területre
- Megerősítéssel (jutalom pontokkal)
b.) A zárójelben az adott módszer eredeti angol neve áll. Ezeket azért jó tudni, mert nemzetközileg használt kifejezések.
c. ) A tudományos stílusréteget ismertem fel a szövegben, mert
- Tárgyszerű, logikus és pontos. Például: A jutalmazással és büntetéssel való megerősítés. Itt nem sokat magyarázunk a gépnek, hanem az elvégzett munka után plusz vagy mínusz pontokat adunk neki.
- Idegen szakkifejezések használata. Például: supervised learning, transfer learning, reinforcement learning.
- Hivatkozások az emberre. Például: Ezt a dolgozók jól tudják, a munkájuk során kitapasztalták, tapasztalt kollégáktól megtanulták.

Egyre több az okos gép. Okos telefon, okos tv. okos óra, robotgépek, takarítógépek, automata gyártósorok, stb.
Ezek a gépek nagyon megkönnyítik az életünket, hiszen nem kell félnünk, hogy elalszunk a tévénézés közben, mert beállítottuk a kikapcsolási időt. A légkondit is be tudjuk kapcsolni az utazásunk alatt, így mire hazaérünk kellemes hőmérséklet fogad minket. A robotporszívó is hibátlanul végzi a dolgát. A mosógép mos, a mosogató gép pedig mosogat helyettünk. Ma már beszélő robotokat is gyártanak. Szinte emberi tulajdonságokat mutatnak. Előnyük, hogy rengeteg adatot tudnak pillanatok alatt elemezni, soha nem panaszkodnak és nem fáradnak el. Sokan vannak, akik féltik a munkahelyüket a gépek elterjedésétől. Tény, hogy egyre több munkafolyamatot gépekkel meg lehet oldani, de a fejlesztő, a gondolkodó és kreatív emberekre mindig szükség lesz. Ha belegondolunk abba, hogy nagyszüleink levélben és képeslapokon kommunikáltak, ma pedig skype-on, Messengeren kommunikálhatunk országhatárokon túlra is. A fejlődés biztosan folytatódni fog. Talán nekünk embereknek kellene kicsit jobbá, szolidárisabbá válnunk. Nekünk is fejlődnünk kell. Szerintem.

Módosítva: 3 éve
0