Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség sürgős.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
709
Két szám aránya 3:5 és összegük 1200. Melyik ez a két szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sürgős
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Két szám aránya 3:5 és összegük 1200. Melyik ez a két szám?

Legyen az egyik szám 3x
A másik pedig 5x

3x + 5x = 1200

8x = 1200

x = 150

Az egyik szám a 450

a másik szám a 750.
Módosítva: 5 éve
1