Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek fevételi feladatsor

Főoldal » Általános iskola » Matematika
403
Sajnos nem értem, hogy kell megoldani ezt a két feladatott.Remélm valaki tud nekem segíteni mert minél többet próbálkozóm annál jobban kavarodok bele.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Szia!
1.
a) 1/2-et tudod bővíteni pl 10/20 itt pont 10 a számláló és ez egyenlő 1/2-el.
A 12/30, viszont jó.
1/2=0,5
12/30=0,4
Minden feltételnek megfelel. A 12 nagyobb, mint 10, nem negatív, közönséges tört és kisebb, mint 0,5.

Rengeteg másik megoldás is lehet.

b) -2 reciproka -1/2
Az összes negatív egész szám jó.

c) Egymással szemben lévő szögek egyformák, szóval elég az egyik oldallal számolni. 360° egyben a négy szög, ennek a fele 180°.
180-115=65°

d) ez egy egyenlő oldalú háromszög. Minden csúcsából indul egy tükörtengely. (Kép)
Módosítva: 5 éve
0

Egy szám: x
Nézzük a mint-ig:
A szám fele: 1/2x
A szám harmada: 1/3x
49-cel nagyobb, tehát kivonunk 49-et, hogy ugyan annyi legyen :-49

Akkor a mint előtti részt már csak össze kell raknunk:

1/2x+1/3x-49

Ez után megnézzük a másik oldalt:
A szám negyede: 1/4x

Ezt az egyenlőség jel után írjuk és kész is az egyenlet:

1/2x+1/3x-49=1/4x

Ezt csak ki kell számolni, és meg is van a szám.

Ha nem vagy biztos magadban, akár az eHázi segítségével is ellenőrizni tudod a "matek segédeszközök"-nél. Ha pedig nem tudsz rájönni, mit rontottál el, a Photomath-tel meg tudod nézni, hogy mi után mi következik.

A végeredmény 84 lesz, de gondolom idén felvételizel, így a lépéseket nem írom le, a félvételi is tele lesz egyenletekkel. Ha mégsem sikerül, és kéne segítség az egyenletekkel, akkor szólj.
0