Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
323
Kérem, aki tud segítsen . Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, fizika
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

3
18. feladat
a zsebtelep feszültsége 4,5V (ez nincs megadva, azt gondolják, hogy a hétköznapi életben ezt mindenki tudja)
R=U/I=4,5/0,3=15Ω
1

19. feladat
R=U/I=6/0,25=24Ω
1

20. feladat
R=U/I=42/0,28=150Ω
(a feladatokban, ahol kellett a mA áramot Amperbe kell váltani! A váltószám:1000)
1