Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

FIZIKA SoS

Főoldal » Általános iskola » Fizika
340
Kérlek segítsetek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, segítség
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Először ki kell számítani a merülőforraló ellenállását:
R=U/I= 16V/0,2A=80Ω
Ebből tudunk feszültséget számítani, ha 1A erősségű áram kell, hogy rajta keresztül menjen:
R=U/I⇒U=R·I=80Ω·1A=80V
1