Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Analízis (2) - Kétváltozós függvény értelmezési tartománya

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
607
Sziasztok, egy új zh anyag lesz hamarosan számon kérve és nem vettem részt ezen az órán, valaki le tudná vezetni átláthatóan/részletesen, hogy hogyan kell egy ilyen típusú feladatot sorról sorra megoldani? A feladat:

Adja meg és rajzolja fel az alábbi f(x, y) kétváltozós függvény értelmezési tartományát! f(x, y) =√64−x2−y2 [Az egész gyökjel alatt van]
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, függvény, analízis, egyetem, függvények, felsooktatas, értelmezési, tartomány, kétváltozós
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

3
https://www.youtube.com/watch?v=9DPDSD44lGU&ab_channel=Mathispower4u
\sqrt{64-x^2-y^2} --> https://www.desmos.com/calculator/ongcgqgcpr
egy oktató videó egy hasonló függvényről+egy ábra
1

Készítem. És ha angol videót szeretnél nézni erről, akkor inkább ennek a videónak a 7,5 percétől 11 percéig terjedő részt érdemes megnézned. Ugyanez a feladat, csak 3 egység sugarú körrel. Nem kell hozzá angolul tudni, hogy értse az ember. :)
https://www.youtube.com/watch?v=rsFRHCk0w3s
Módosítva: 5 éve
1

Csatoltam képet. A kétváltozós függvény vizsgálatában is tudok majd segíteni, ha gondolod. :)
Módosítva: 5 éve
1