Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Érettségi

Főoldal » Középiskola » Matematika
1351
Az AB szakasz egyik végpontjának a kordinátái: A (-2;6) a szakasz felezőpontjának a koordinátái F (0;3) . Határozza meg a B pont koordinátáit!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen B(x;y), ekkor a felezőpont első és második koordinátája a végpontok első és második koordinátáinak átlaga, tehát

(-2+x)/2=0, tehát x=2
(6+y)/2=3, tehát y=0

Tehát a szakasz másik végpontja B(2;0).
0