Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
2645
Egy téglatest éleinek aránya 1 : 3 : 5. Felszínének és térfogatának mérőszáma megegyezik. Mekkorák az élei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Készítem.
0

Csatoltam képet.
Mivel elötte már írtam, most csak alkalmaztam a trükköt:

a : b : c.= 1 : 3 : 5
ebből következik, hogy

a=x
b=3x
c=5x.
Módosítva: 5 éve
1