Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tömegszázalék

Főoldal » Középiskola » Kémia
738
Hány g kén-trioxidot kell feloldani 100 g 4,9 tömegszázalékos kénsavoldatban ahhoz, hogy az új oldat töménysége 12,25 tömegszázalékos legyen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
100 g kénsav oldatban 4,9 g SO3 van oldva.

Feloldunk x g SO3-ot.

Az új oldatnak 100+x g a tömege.

4,9+x g az SO3 tömege.

`(4.9+x)/(100+x)*100 = 12.25`

`(4.9+x)/(100+x) = 0.1225`

`4.9+x=(100+x) * 0.1225`

`4.9+x=12.25+0.1225*x`

`0.8775*x=7.35`

`x=8.38 g`
Módosítva: 5 éve
0