Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tér geometria

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
484
Egy háromszög csúcspontjai: A(l; 2; -1), B(0; 3; 3),
C(2;2;-3).
a)(E) Bizonyítsa be, hogy a háromszögnek van tompaszöge!
b)(E) írja fel a BC oldalhoz tartozó súlyvonal egyenesének paraméteres egyenletrendszerét!
c) (E) írja fel a háromszög síkjának egyenletét!
d)(E) Számolja ki a háromszög területét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
geometria, koordináta
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

4
Csatoltam képet. A sík egyenletéről már ajánlottam videót. A vektorok vektoriális szorzatát is érdemes átismételni, mert normálvektor készítéséhez fontos.
https://www.youtube.com/watch?v=g4RdmdN_jy0&list=PLwXxAxAEOlGgLDpzx1zVeSEOEFx257bDn&index=17
Módosítva: 5 éve
0

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
0