Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!! Valaki segítene??

2774
Légy jo mindhalalig 3 fejezetet leírná valaki röviden? (Olvasónaplóhoz kellene)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Irodalom

Válaszok

3
3. fejezetet?
1

Misi nagyon elkeseredett, hogy olyan bután viselkedett és elfutott. Ráadásul még alig volt négy óra és neki rengeteg ideje volt ötig. Leült a templomkertbe és kisírta magát. Egészen addig sírt, amíg öt óra nem lett. Akkor rendbeszedte magát és elindult az öregúrhoz.Az idős ember észrevette Misi bánatát és kedvesen elbeszélgetett a fiúval. Mikor már megnyugodott, folytatták a felolvasást egészen hatig. Akkor a kisdiák erősködött még, hogy olvas ő még, de az öreg azt mondta neki, hogy inkább ne, mert megint rosszat fog álmodni tőle. Ezután elmesélte neki az álmot, és elmondta, hogy ezek milyen számokat jelentenek a kislutrin. Az öregnek ekkor eszébe jutott, hogy tegyék csak meg a számokat, hátha szerencséjük lesz. Egy egész forintot adott Misinek, hogy megtegye a számokat.
Másnap az órák közti tízpercben orczy odament Misihez és adott neki egy kiflit. Misi azonban nem fogadta el. Délután Misi elment Gimesiékhez és ott elmesélte a fiúnak, hogy milyen volt a látogatás Orczynál. Ott mesélte el azt is, hogy megtett öt számot az öreg Pósalaky úrnak a lutrin egy forintért. Azt is elmondta, hogy Orczy írását kinyomtatták a Kis Lapban és hogy kapott is érte egy jutalomkönyvet. Ekkor Gimesi azt mondta Misinek, hogy jól tud másokra mindent rákenni. Misit ez nagyon bántotta, hogy róla ilyet feltételez a barátja. Végül mégis kibékültek és másnap az iskolában is összenevettek, ha egymásra néztek. Akkoriban kezdödtek az intő osztások, de szerencsére Misi nem kapott egyik tárgyból sem. Egyik nap latin óra után Gyéres tanár úr bekérette a kisdiákot a tanáriba. Misi nagyon megijedt, mert nem tudta elképzelni, hogy miért akar beszélni vele a tanár. Aztán kiderült, hogy szeretné, ha elvállalná egy gyerek tanítását, minden szerdán és szombatondélután, havonta két forintért. A kis Doroghy gyereket kellene tanítania. Misi nagyon szívesen elvállalta a munkát. A latin óra után a szünetben pedig megszólította a kis Doroghyt, mert az előbb ment el, mint ő. Misi nagy zavarban volt, pedig elemiben is mindig ő tanította a gyengébb gyerekeket. Egyszer, amikor a keze alá adott gyerek rosszul felelt, a tanító Misi fejére vágott a dézsarúddal büntetésből. A feje olyan nagyra dagadt, mint egy dinnye és orvosért kellett küldeni. A tanító megbánta már délutánra a hevességét, elment meglátogatni Misiéket. Azóta a tanító és Nyilas Misi szülei nagyon jó barátságban vannak.
0


Misi megkezdte munkáját. Első alkalommal túl korán érkezett, az öreg Pósalaky nem is foglalkozott vele. Pontban 5-kor kellett kezdenie a felolvasást, s 6-kor be kellett fejezni. Szombaton Orczy meghívta Misit magukhoz. Ő előbb nem akart elmenni, de Orczy említette, hogy a mamája azt mondta, feltétlenül hívja őt meg, mert még Gyéres tanár úr (a latin tanár, aki az osztályfőnökük is volt) is beszélt róla Orcyéknál. Utána már arról olvashatunk, milyen volt a látogatás, hogy viselkedett, hogyan érezte magát a kis Nyilas Misi az előkelő házban, az előkelő emberek körében.


2