Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Gyorsuló járművek

38
1- András a közeli postaládáig 5 m/s, visszafelé csak 3 m/s átlagsebességgel haladt. Milyen messze van a postaláda, ha András 20 perc alatt megfordul és a postaládánál nem időzik?

2-Két település közt az autóbusz átlagsebessége az egyik irányba 70 km/h, a másik irányba 80 km/h. Mekkora a jármű átlagsebessége egy oda-vissza útra vonatkoztatva?

3-Két település között az autóbusz átlagsebessége az egyik irányba 75 km/h. Mekkora a jármű sebessége a másik irányban, ha az oda vissza útra vonatkoztatott átlagsebessége 60 km/h?

4- Az egyenes kifutópálya elején álló helyzetből egyenletesen gyorsít a repülőgép. A kifutópálya hosszának 80%-ánál eléri a felsálláshoz szükséges sebesség 90%át. Sikerül e a felszállás? Állításod számítással igazold.

5-Álló helyzetből egyenletesen gyorsuló test a 3. másodpecben 10 m tesz meg. Mekkora tömegpont gyorsulása?mekkora utat tesz meg a 2. másodpercben?
Mekkora utat tesz meg az első 3 másodpercben?

Sajnos nem tudom a válaszokat, nem tudom megoldani.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

3
Készítem
0

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet. A többit tedd ki újra egyesével. Köszi.
Módosítva: 1 hónapja
0