Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ábel a rengetegben

848
Ki volt a legellenszenvesebb szereplő, miért?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
ábelarengetegben, házi, kötelezőolvasmány, kötelezőolvasmány, 8osztály, 8.osztáy
0
Általános iskola / Irodalom

Válaszok

2
Ábel:gyerekes, mert kíváncsi, megsértődik, sírós, de felnőttes is egyben, mert agyafúrt, rendesen csinálja a munkáját, megfontolt. A regény elején sírós, az emberekkel őszinte és nyílt, később kevesebbet és okkal sír csak, megtanulja hogy hogyan kell bánni az emberekkel, és a társadalmi hovatartozást, óvatosabb lesz.

Surgyélán : román katona, ösztönember.
Esze nem sok van, arra gondol csak, hogy a szükségleteit kielégítse. Kegyetlen is (megöli a kecskét). Nagyon szeret enni.

Bankigazgató : román ember, aki felfogadta Ábelt. Egy hivatalnok bőrébe bújt csaló. Az ő alakja is példázat. Észjárása meg sem közelíti Ábelét.
0

Márkus: ő is barát. Látszólag egy félkegyelmű ember, akin mindenki nevet, hiszen bolond. Az anyja nevelte, ám egy szerencsétlen eseménynek köszönhetően az anyja elvesztette, s a papok nevelték föl. Beteges ember, akinek kulcsszerepe van a műben. csak látszólag együgyű, hiszen példabeszéde több embernek is megmutatja a valós és igazi utat.

Fuszulán: román ember, látszólag gazdag, ám csaló. Tisztességtelen ember. Alakja elsősorban egy példázat, általános szintre van emelve.
0