Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalékszámítás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
481
Egy síndarab 72%-át levágták.A megmaradt rész 52,5 kg.Hány kg-os a levágott rész?
a:
l:
é:
Választ előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
28%=52,5kg (azért 28 és nem 72, mert a megmaradt részt kérdezte)
2%=3,75kg (28-ban 14-szer van meg a kettő, ennyivel kellett elosztani az 52,5kg-ot)
72%:2=36
36•3,75kg=135kg a megmaradt rész.
Módosítva: 5 éve
1