Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenes-fordított arányosság

Főoldal » Általános iskola » Matematika
611
Ha egy munka 8 munkásnak napi 12 órás munkaidővel 6 napig tartana, akkor ugyanez a munka 6 munkásnak napi 8 órás munkaidővel hány napig tartana?(feltételezzük, hogy minden munkás minden órában ugyanannyi munkát végez el.)
Valaki magyárázza el légyszíves!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

8 munkás 12 óra 6 nap, akkor
1 munkás 12 óra 6·8=48 nap, akkor
1 munkás 1 óra 48·12=576 nap, akkor
6 munkás 1 óra 576:6=96 nap, akkor
6 muns 8 óra alatt 96:8=12 nap alatt végezne.
Módosítva: 5 éve
0