Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mit gondoltok erről a matek háziról? (számtani sorozat)

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1293
Feladat:
Egy öt polcból álló könyvszekrény alsó polcán 31 könyv van, mig a legfelsőn már csak egy. Mindenpolcra 6-tal kevesebb könyvet tettek, mint az alatta lévőre.

Kérdések:

a.) Hány polcból áll a könyvszekrény?
b.) Hány könyvet helyeztek el rajta?


Az a.) kérdés értelmetlen szerintem, mert a feladat úgy kezdődik, hogy öt polc van.
Már le kellett rajzolnom az öt polcot és beleirni hogy mennyi könyv van az egyes polcokon de a legfelsőn nem egy lett.

Kicsit megforditottam a feladatot, hogy a felső polc az a1=1 és az alsó polc a5=31 és akkor d=6.

Igy kiszámoltam hogy a1+4d=a5 de nem egyenlő.........
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Én úgy gondolom hogy elsőnek számold ki mennyi könyv van a polcokon. Ha az alsórol kezded.(ha a felsőről kezdenéd nem jönne ki)
Igaz ha a felsőn 1 van akkor se jönne ki ha alulról kezdenénk de logikusabb ha úgy vesszük hogy elvettek onnan. Mert ha fentröl le nézzük akkor 5 polc lesz gubancban, de ha alulrol akkor csak 1. Meg szerintem sz.. vagyis nem helyes annyira a feladat.


Módosítva: 9 éve
0