Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Segítség!

97
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Irodalom

Válaszok

1
Hory valójában akkurátus mesterember volt.
Régi könyvekből kitépett üres lapokat használt a hamisított rajzokhoz, és a tintára is ügyelt. Korabeli, értéktelen képeket vásárolt, lekaparta a vászonról a festéket, és ezekre festett.

b. Milyen viszonyban volt Elmyr Hory a hamisítandó művészekkel?
Jól ismerte a művészeket.
Tudott az ő fejükkel gondolkodni.
Nem másolt, csak az ő stílusukban készítette a kompozíciókat.
Nem írta alá a rajzokat.

c.) Melyik stílusréteget sajátosságait ismeri fel a szövegben? Támassza alá három példával válaszát!
Az előadói stílusréteget, mert
van egy bevezető rész, melyben felkeltik az érdeklődésünket az eredeti és a hamisítvány előfordulására.
A kibontakozásban megismerkedünk a világhírű hamisító eljárásaival, módszereivel, érveivel, és élvezetes sztorikat tudhatunk meg róla. Kifejti, hogy mennyire kellett ismernie a művészeket, az ecsetkezelésüket, gondolkozás módjukat.
Befejezésként egy Picasso legendával zárul az elbeszélés.


d.) Fogalmazza meg 10-15 mondatban egy képhamisító monológját!
Azt gondolom, hogy ha valóban ki tudjuk egészíteni egy festő életművét, azzal nem hogy nem ártok neki, hanem teljesebbé teszem a munkásságát. Ennek érdekében alaposan megismerem az illető művészt, próbálok az ő fejével gondolkozni, az ő ecsetkezelését megvalósítani. Mindezt úgy teszem, hogy nem másolatot készítek, hanem olyan kompozíciókat, amit mindenki hitelesnek és a művészhez méltónak tart. Ügyelek a részletekre. Korhű papírt, vásznat, tintát és festéket használok. Az csak nem bűn, ha megszabadítom a világot néhány silány tákolmánytól, lekaparom róla a festéket és igazi művet komponálok rá? Arról nem tehetek, hogy volt olyan alkotásom, amely bekerült az eredeti művész életművébe. Maga Picasso is elismerte, hogy ördögien ügyes vagyok, sőt volt olyan alkotásom amiről azt gondolta, hogy az övé. Nem, nem! Én nem hamisítottam semmit! Egyetlen művemet sem írtam alá. Szerintem a szakértők állapították meg helytelenül a festőművész, az alkotó, azaz az én nevemet.


Azért az irodalom válaszok mindig szubjektívek. Nem merném állítani, hogy 100%-os. A matek ezért jobb.

Módosítva: 6 hónapja
0