Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek2

Főoldal » Középiskola » Matematika
541
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha metszéspontot keresünk, akkor az egyenleteket egyenletrendszerbe foglaljuk, és megoldjuk:

2x+y+1=0 }
3x-y+9=0 }, a második egyenletből 3x+9=y lesz, ezt beírjuk az első egyenletbe:

2x+3x+9+1=0, erre x=-2 adódik, ezt beírjuk y egyenletébe: y=9+3*(-2)=3, tehát az egyenesek metszéspontja: M(-2;3)

Innen már könnyen fel tudjuk írni a kör egyenletét: (x+2)²+(y-3)²=25.
0