Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
405
A képen található feladat lenne a kérdésem.
A képet csatoltam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`360 (cm)/(h)=3,6 m/h = 3,6 m/(60perc)=(3,6)/(60) m/(perc)=0,06 m/(perc)=0,06 m/(60 sec)=(0,06)/(60) m/(sec)=0,001 m/(sec)=0,0036 (km)/(h)`
De gondolom `m/s`-ban kell megadni.

`1 Ws=1 (J*s)/s=1 (N*m*s)/(s)=1 (kg*m^2*s)/(s^3)=1 (kg*m^2)/(s)`
Vagy nagyon egyszerűen: `1 J`

`70 kWh=70 kW*1 h=70000 W*3600 s=3,6*10^6 J`

`900 g/l=900 g/(dm^3)=0,9 (kg)/(dm^3)=900 (kg)/(m^3)`

`1 cal~~4,2 J`

`1800 cal~~4,2 J * 1800~~7560 J`

`75,6 m/s=272,16 (km)/(h)`

`50 bar=10^5 Pa`

`1,5 atm=101 325 Pa`

`100 négyszögöl~~100*3,596651 m^2~~359,6651 m^2`

`22,4 m^3=22400 dm^3=22400 l`

`80 LE=735,5 W=735,5 J/s`





0