Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2362
Egy háromszögben a=14cm, b=10cm, ma= 15cm. Mekkora b oldalhoz tartozó magasság?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Az a-ból és ma-ból kitudod számolni a háromszög területét.
T=a·ma:2 T=14·15:2 T=105

Ezzel vissza tudsz számolni az mb-re.
T=b·mb:2
105=10·mb:2 /:10
10.5=mb:2 /·2
21=mb

21 cm hosszú a b oldalhoz tartozó magasság.
0

A megoldás számszakilag, illetve per definíció rendben van, de az senkit nem zavar, hogy ilyen háromszög Euklideszi geometriában nem létezik?
Módosítva: 6 éve
0