Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
563
Milyen tömegarányban kell összekevernünk egy T₁=15 celsius fok hőmérsékletű folyadékot egy ugyanolyan T₂=65 celsius fok hőmérsékletű folyadékkal ahhoz, hogy a keletkezett folyadék hőmérséklete T=45 celsius fok legyen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Kalorimetria
Két folyadék esetén:
`T_k=(c_1*m_1*T_1+c_2*m_2*T_2)/(c_1*m_1+c_2*m_2)`

Ugyan olyan a folyadék, tehát `c_1=c_2`

`T_k=(c*m_1*T_1+c*m_2*T_2)/(c*m_1+c*m_2)`

`318K*m_1+318K*m_2=288K*m_1+338K*m_2`

`30K*m_1=20K*m_2`

`(m_2)/(m_1)=3/2`
Módosítva: 5 éve
1