Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia-fizika feladat

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
330
Kémia-fizika feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Kémia, fizika, levegőtisztaság
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
a) a vízben oldhatatlan frakció mennyisége az lesz, ami nem oldódott fel a szűréskor és visszamarad:
0,1152 g

b)
a vízben oldható mennyiség:
200 cm³ oldatban 0,0095 g volt az oldott anyag (bepárlási maradék)
500 cm³ oldatban x=500*0,0095/200 = 0,02375 g

c) az összes üledék mennyisége:
0,1152 g + 0,02375 g = 0,13895 g

d)
200 cm²-en (0,02 m²) ülepszik le 0,13895 g
akkor 1 m²-en (10000 cm²) x=0,13895/0,02 = 6,9475 g ülepszik le (25 nap alatt).

ha 25 nap alatt 6,9475 g ülepszik le, akkor
30 nap alatt x=8,337 g/m²/30 nap por ülepszik le, ami biztonsággal megfelel a 16 g/m²/30 nap határértéknek (mert kb a fele).
1