Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvény

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
475
Hasonlítsd össze a két függvényt ha az értelmezési tartomány [-5; 5].
a(x) = 0,1x³-0,4x²-0,9x
b(x) = 2x(kettő az x-ediken akar lenni) - x²
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, függvény
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Csatoltam képet.
https://tananyag.mdoe.hu/mod/book/view.php?id=47&chapterid=1625
A harmadfokú függvényt itt könnyű megrajzoltatni, mivel csak az együtthatókat kell a csúszkákon beállítani.
Az első függvénynek van szélsőértéke, a második szigorúan monoton nő.

Megjegyzem, lehet hogy mindkét függvényre külön-külön teljes függvényvizsgálatot kellett volna kérni. (deriváltakkal monotonitás és görbületek vizsgálata, határértékek az intervallum végpontjain.) :)
Módosítva: 5 éve
1