Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Megoldóképlet-másodfokú egyenletek stb.

Főoldal » Középiskola » Matematika
430
Sziasztok!
Van egy kis problémám!
Szóval...tudom mi az a megoldóképlet és használni is tudom. De amikor olyan van, hogy (x-5)² = 121, na akkor nem lehet használni a megoldóképletet? Szóval ha a jobb oldalon nem 0 áll, akkor hogyan kell alkalmazni a képletet, már ha egyáltalán lehet. Továbbá van az az egyenlet, hogy x²- 3x = 0. Ide azt írtuk órán, hogy hiányos másodfokú egyenlet. De miért?? Kijön, hogy 0 és +3. Miért hiányos és miért nincs megoldása?? És az x² " 144 miért lehet - és + 12 is? Annyi megvan, hogy az abszolútérték jellel van kapcsolatban. Valaki vezesse le, magyarázza el nekem ezeket, mert értem én a bonyolultabb részeket, de szerintem már túlgondoltam az egyszerű egyenleteket is
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
KÉSZÍTEM. Ebben a videómban mindent elmagyarázok. Megtisztelsz, ha megnézed.
https://www.youtube.com/watch?v=zffP7MqVtWI&list=PLwXxAxAEOlGhNv6JCOwW1uDe3X-CiXbzj&index=5

Itt pedig szóbeli felvételizőknek vezetem le a megoldó képletet:
https://www.youtube.com/watch?v=FOKcWChIXeo&list=PLwXxAxAEOlGhNv6JCOwW1uDe3X-CiXbzj&index=3
Módosítva: 5 éve
1

Csatoltam képet.
1

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
0