Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Miért kell ezt csinálni ebben az egyenletben? (kép)

Főoldal » Középiskola » Matematika
586
Amit nem értek az az, hogy 0-ra való rendezéskor miért válik +40-né a -40 (?)

Köszönöm szépen előre is a válaszokat! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Azért, mert az: 5x-2 = 8x-40 -ből úgy tudsz 0-ra rendezni, ha az egyik oldalról mindent eltüntetsz (ebben az esetben a jobb oldalról). Tehát, mivel jobb oldalt a 8x-40 látható, ahhoz, hogy e helyett 0 legyen ki kell vonnod mind a 2 oldalból (mert ugye akkor marad egyenlő a 2 oldal) először 8x-et, aztán hozzá kell adnod mind 2 oldalhoz 40-et, mert: +8x-8x=0; -40+40=0

Érted, vagy próbáljam máshogy mondani?
1