Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Másodfokú egyenletrendszerek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1055
Egy téglalap alakú asztallap területe 32 dm², kerülete 24 dm. Mekkorák az oldalai?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

2 · (a + b) = 24 ⇒a + b = 24 : 2 = 12 ⇒b = 12 - a
a · b = 32
a · (12 - a) =32
- a² + 12 · a = 32
0 = a² - 12 · a +32 = (a - 4) · (a - 8)⇒a₁=4 és b₁ =12 - 4 = 8, valamint
a₂ = 8 és b₂ = 12 - 8 = 4. Valójában ez a 2 megoldás ugyanaz, tehát a téglalap oldalai 4 dm és 8 dm.
0