Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek nagyon sürgős

Főoldal » Általános iskola » Fizika
392
Egy szóba hossza 40 dm,szélessége 0,5 dám és magasságé 350 cm.szamitsd ki a szobában levő levegő térfogatát, literben kifejezve.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!

Itt gyakorlatilag a szoba térfogatát kérdezik.
Szoba térfogata mivel ez egy téglatest a következő képlet adja meg V=a*b*c, ahol a=40dm, b=5m=50dm, c=350cm=35dm
V=40*50*35=70000 dm3=70000 liter
0