Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gázok

Főoldal » Középiskola » Kémia
544
Melyik az az elemi gáz, melynek héliumra vonatkoztatott sűrűsége 12.0?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

3
Szia!

12=M(elemi gáz)/M(hélium)
12=M/4
M=28 g/mol

ez a nitrogén (N2)

0

Csatoltam képet.
0

Szia bocsi véletlenül benéztem a szorzást. Nekem a 48 as moláris tömeggel csak az ózon jut eszembe
0