Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria, érintőnégyszögek

Főoldal » Középiskola » Matematika
669
Hogyan kell bebizonyítani, hogy T=k•r/2(=s•r), érintőnyégszögekre?
Minden választ köszönök szépen!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Itt egy ábra egy érintőnégyszögről:
http://www.bethlen.hu/matek/mathist/forras/Kepek/Matek/erintonegyszog2.jpg
Az AEO háromszög területe: T(AEO) = AE · r / 2
A BEO háromszög területe: T(BEO) = BE · r / 2
Stb., az összes többié is így alakul. Ezért a teljes négyszög területe:
T = (AE + BE + BF + ...) · r / 2
T = k · r / 2
0