Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Inga mozgásegyenletei, periódusideje SOS nehéz feladat

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
395
Csatoltam a feladatot, kérlek segítsetek!! SOS
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, periódusidő, gyorsulás, inga, Lift, elméleti, mozgásegyenletek, tangenciális, irány
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
A b) részének most nincs kedvem neki fogni, de az első (,ha jól értelmezem) ugyan olyan, mint a sima pendulum mozgásegyenletének megoldása. Arra meg már rengeteg levezetést történt. Annyi, hogy nem `m*g*sin(phi)` van az egyenlet másik oldalán, hanem `m*g*sin(phi)`, mivel a lift felfele gyorsul, tehát dupla akkora `g`-t érzékel a pendulum. Tehát végül a periódus idő
`T=2*pi*sqrt(l/2g)`

Ha jól értelmezem, a b) részben lefelé halad `g`-vel. Ha ez így van, akkor a test lebeg, nincs értelme megoldani a feladatot. Ha viszont felfelé halad a lift `g`.vel, akkor a
`Sum F_(phi)=-2*m*g*sin(phi)=m*l*(phi)''` egyenletet kell megoldani
Módosítva: 5 éve
0