Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi a mozgás fordulópontja? Mi a fázistérbeli trajektória egyenlete? Mekkora a periódusidő?

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
391
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, periódusidő, mozgás, elméleti, trajektória, fordulópontja, fázistér
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Azt kell felhasználnod, hogy `F=-grad(U)`
Ekkor felírod, hogy `m*x''=-grad(U)`
Ha meg van `x`-re az egyenlet onann már sima liba. Valamiért az `E` is meg van adva. Gondolom az a fázis tér miatt. Azt La grange `L=T-V` segítségével tudod felírni. Majd azt a diff egyenletet is meg lehet oldani.
0