Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

(Algebra) Egyenletek megoldása

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1792
Csak a 30/a,b,c, és a 31/a,b kellene :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
algebra, matek, egyenletek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
30.a)
5a-0,5= 3a+3,5 /-3a, +0,5
2a=4 /:2
a=2

b) 4b-5+2b+(-4)=b+6 /-b
5b-9= 6 /+9
5b= 15 /:5
b=3

c) 2,1c+0,15=0,6c-0,45 /-0,6c
1,5c+0,15=-0,45 /-0,15
1,5c=-0,6 /: 1,5
c=-0,4
1

31.a)
15-(3a+6)= 3 /zárójel felbontás
15-3a-6=3 /-9
-3a=-6 /-3
a=2

b)
20+(14-b)= 27
20+14-b=27 /-34
-b=-7
b=7
Módosítva: 9 éve
1